‘A paisaxe que sabe’ participa nunha nova edición do Fórum Gastronòmic de Barcelona

A Deputación de A Coruña participa no evento cun stand propio no evento no que promocionará produtos e produtores da provincia a través da súa campaña ‘A paisaxe que sabe’.

FÓRUM 2024

A Deputación participa a vindeira semana no Fórum Gastronòmic de Barcelona cun amplo programa de actividades que converterá o seu stand nun escaparate privilexiado dos produtos e da cociña da provincia no marco da campaña ‘A paisaxe que sabe’. Entre o 3 e o 5 de novembro, profesionais da restauración, produtores e divulgadores gastronómicos daranse cita neste evento de referencia para poñer en valor a calidade, a diversidade e a innovación que caracterizan o sector agroalimentario coruñés.

Programación da Deputación

Ao longo das tres xornadas desenvolveranse degustacións, showcookings e relatorios a cargo de recoñecidos cociñeiros e especialistas. O luns 3 abrirase o programa cunha degustación de Cafés Aruba e Galletas de Nata da Coruña, seguida pola presentación das conservas artesás da Conserveira de Ribeira.

O sumiller Alejandro Paadín ofrecerá unha conferencia sobre os viños da IXP Betanzos, os máis setentrionais de Galicia, mentres que a cociñeira Iria Espinosa, do restaurante Árbore da Veira (1 estrela Michelin), elaborará pratos como o molete de polbo á galega ou o xurelo mariñado con sopa de aceitunas aliñadas. A xornada completarase co momento vermú de Bodegas Lodeiros e coas demostracións de cociña con mariscos de Barallobre a cargo de Nair González, de Muelle 43 de Mugardos, e a degustación final de produtos de Porco Celta de Cien por Cel.

O martes 4 continuará a actividade cunha nova degustación de Cafés Aruba e LeNatt Foods, que dará paso a un showcooking de Algas Mar de Ardora dirixido tamén por Nair González. Alejandro Paadín falará nesta ocasión sobre os viños da zona de Barbanza e Iria, exemplos claros dos “viños do Atlántico”. Pola tarde será a quenda dos chefs Kike Piñeiro e Eloy Cancela, de A Horta do Obradoiro, que presentarán elaboracións como o snack de ourizo de mar con atún atlántico ou o boliño de pan de castañas con rixóns e queixo da D.O.P. Arzúa-Ulloa. Tamén se repetirá o momento vermú con Lodeiros e as propostas mariñeiras de Muelle 43, para rematar de novo cunha degustación dos produtos de Porco Celta.

O mércores 5 o protagonismo será para empresas emblemáticas como Martietas de Fío e Bonilla a la Vista, que ofrecerán degustacións das súas galletas artesás e das súas coñecidas patacas fritidas. Alejandro Paadín centrará o seu relatorio nos viños da Ribeira do Ulla, a Rías Baixas coruñesa, mentres que o chef Iván Domínguez, do restaurante Nado da Coruña, sorprenderá coas súas creacións “Ostra Opalina e pementos de Padrón” e “Pescadiña, manteiga e encurtidos”. As demostracións de mariscos de Barallobre e o vermú de Bodegas Lodeiros completarán a derradeira xornada dun programa que amosará o mellor da gastronomía coruñesa contemporánea.

Obradoiro na Sala Ágora

Ademais da programación no stand da Deputación, o Fórum acollerá o luns 3, na Sala Ágora, o obradoiro “Personalidade aplicada: saber e sabor da paisaxe que sabe”, dirixido por Chechu Rey, do restaurante Gunnen da Coruña. O cociñeiro presentará un menú que une territorio e creatividade con propostas como o mexillón de Lorbé con graxa de xamón e leituga de mar, a castaña de Galicia con caldo de galiña e tempeh de garavanzo negro, e a navalla de Fisterra con espuma das súas valvas, allo oxidado e uva de mar.

A Deputación da Coruña promove esta participación para apoiar o tecido produtivo e hostaleiro da provincia, impulsando marcas e proxectos que combinan tradición, sustentabilidade e innovación. No espazo coruñés estarán representadas empresas de referencia como A Conserveira, Algas Mar de Ardora, Bonilla a la Vista, Cafés Aruba, Cien por Cel, Costumes Galicia, Gallegas de Nata, Galmesán, LeNatt Foods, Bodegas Lodeiros, Mariscos de Barallobre e Martietas de Fío. Todas elas amosan o potencial dun territorio que aposta pola calidade, o respecto polo medio e o orgullo das súas orixes.

Lea también

Santiago es la ciudad gallega que soporta más turistas de los que emite durante todo el año

  Santiago de Compostela es la única de las siete ciudades que recibe más turistas …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *