A Deputación da Coruña lidera Plans de Sustentabilidade Turística que ascenden a 8M€

O presidente da Deputación da Coruña, Valentín González Formoso, reuniuse coa secretaria de Estado de Turismo, Rosana Morillo, e o delegado do Goberno en Galicia, Pedro Blanco Lobeiras, para evaluar o desenvolvemento dos cinco Plans de Sostenibilidade de Destino Turístico (PSTD) que benefician a 25 concellos da provincia cofinanciados con fondos do Plan de Recuperación, Transformación e Resiliencia do Goberno de España e liderados pola institución provincial.

Na reunión participaron tamén o delegado do Goberno en Galicia, Pedro Blanco Lobeiras, a subdelegada, María Rivas, e persoal técnico da área de Turismo da Deputación.

Formoso explicou que a Deputación “lidera cinco Plans de Sustentabilidade de Destino Turístico (PSTD) que benefician a 25 concellos coruñeses cun investimento de preto de 8 millóns de euros e que inciden en aspectos relevantes como o ambiental, a recuperación do patrimonio histórico, a gastronomía ou a recuperación de infrestruturas tradicionais que estaban en desuso, como a Vía Verde”.

“A concesión destes PSTD por parte do Goberno de España avala o traballo previo realizado pola Deputación en cuestións como o impulso ao Xeoparque do Ortegal, a posta en marcha da Vía Verde Tambre-Lengüelle, a maior de Galicia ou o proxecto de recuperación das antigas baterías militares da costa de Ferrolterra, que o Goberno valorou positivamente para a concesión destes PSTD, dotados con fondos  importantes para destinos turísticos sustentables”, afirmou o presidente.

Ademáis dos citados plans, a Deputación lidera tamén os PSTD dos Fogóns do Anllóns e as Fragas do Eume, dotados con 1,5 millóns de euros cada un deles.

Pola súa banda, a secretaria de Estado de Turismo, Rosana Morillo,  destacou que estes PSTD “forman parte del Plan de Recuperación y Transformación del Gobierno de España, creado tras la pandemia y dotado con 3.400 millones de euros para la transformación del sector turístico, y destinados a hacer nuestros destinos más competitivos, pero también más sostenibles en los ejes medioambiental, económico y social”.

“Estos cinco planes de la provincia de A Coruña son un buen ejemplo de cómo transformar un destino para hacerlo más competitivo, para diversificar su producto turístico y desestacionalizar la temporada para tener visitantes de forma más sostenida a lo largo de todo el año con acciones como la puesta en valor del patrimonio”, afirmou a secretaria de Estado.

Lea también

Palo Santo do Camiño, uno de los mejores quesos mundo por los “World Cheese Award

Palo Santo, con su queso curado “Palo Santo do Camiño” de 12 meses, ha sido …