A Deputación da Coruña promociona a vieira e a zamburiña da ría de Ferrol

A Deputación da Coruña vai promocionar a vieira e a zamburiña da ría de Ferrol a través das feiras gastronómicas nas que participa e das distintas campañas de promoción de produtos locais que desenvolve a institución dentro e fóra da provincia.

Así o explicou o presidente Valentín González Formoso nas dependencias da Confraría de Pescadores e Mariscadores da cidade tras manter un encontro co patrón maior, Gustavo Chacartegui.

A iniciativa artellarase a través dunha campaña de difusión dos produtos locais na que a Deputación da Coruña xa está a traballar e na que, xunto a alimentos emblemáticos da gastronomía da provincia, como son os pementos de Padrón ou o queixo de Arzúa, ocuparán un lugar destacado os bivalvos da ría ferrolá.

A intención é que, ademais de exhibilos dentro do propio territorio, ocupen un lugar moi relevante en eventos fóra da comunidade autónoma nos que tamén soe participar a Deputación.

Por outra banda, Formoso comprometeuse co patrón maior a renovar o convenio que Deputación e confraría asinaron xa o ano pasado para a exaltación da vieira da ría durante a celebración da popular festa da Parrocheira, no barrio de Ferrol Vello.

O presidente provincial destacou que a relación coa confraría é sempre “moi constante e construtiva”, e púxoa como exemplo de dinamización. “Ten moitos proxectos que axudan a poñer en valor o sector”, afirmou.

Falou tamén da situación dunha ría “que pode ser máis produtiva” e na que, considera, hai que investir para “rexenerala entre todas as administracións”. Formoso comprometeuse con seguir axudando aos profesionais en cuestións como a promoción, a formación ou a renovación de equipos e lembrou que a Deputación, “aínda que non ten competencias, bota unha man no que pode, como en financiar o sostemento dunha parte dos traballadores”.

Gustavo Chacartegui mostroulle ao presidente o seu agradecemento por darlle á confraría a posibilidade de “publicitar os produtos locais e darlles máis valor, contribuír a que a xente coñeza os produtos de primeira calidade que temos na ría de Ferrol e que non temos nada que envexar a outras rías”. O patrón maior destacou, nese senso, a calidade do marisco ferrolán, que ten “a mesma ou máis” que a de outros puntos da costa galega, asegurou.

A Deputación da Coruña destina cada ano medio millón de euros a contribuír á ao sostemento da actividade das confrarías da provincia. As axudas que destina ás 29 confrarías teñen como fin, entre outros aspectos, apoiar a modernización da actividade que desenvolven e a contratación de persoal.

Lea también

La investigación concluye que las reformas no autorizadas convirtieron al ‘Sempre Güeto’ en «un buque inseguro»

El siniestro del cerquero ‘Sempre Güeto’, ocurrido en junio de 2021 en las proximidades de …

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *