Narón impulsa a creación do Club Narón Gastronómico dirixidas ao sector hosteleiro

O programa Narón Gastronómico da un salto cualitativo logo de catro edicións e vaise converter nun Club para promover a mellora global da hostalería de Narón. Nesta iniciativa, presentada hoxe polo edil de Promoción Económica, Pablo Villamar, poderán participar todos os establecementos do sector que o desexen chamando ao número de teléfono 607 082 232 ou dirixíndose á dirección de correo electrónico: promocioneconomica@naron.es.

O concelleiro naronés deu a coñecer as primeiras actividades que se desenvolverán na localidade e fixo un chamamento aos empresarios do sector para que se adhiran a estas propostas. O obxectivo das mesmas «é potenciar a participación e colaboración entre o Concello de Narón e os profesionais do sector, a través do plantexamento e da posta en marcha de actividades cuxa finalidade será reactivar a hostalería local e mellorar a súa imaxe de cara ao exterior», indicou.

O Club Narón Gastronómico ten como vantaxes a de servir de catalizador entre o sector e a contorna social, económica e empresarial; a de mellorar a formación dos empresarios e tamén a posta en valor dos produtos alimentarios que se producen e comercializan no municipio de Narón, explicou Villamar. Para alcanzar estes obxectivos «é necesario o compromiso do maior número posible de hostaleiras e hostaleiros, que haberá de traducirse no grao de participación máis alto posible nas diferentes actividades que conxuntamente se propoñan», subliñou.

A pertenza ao Club Narón Gastronómico é voluntaria, pois só cómpre adherirse formalmente para participar nas accións que se leven adiante (concursos e rutas de tapas, actividades formativas, xornadas gastronómicas etc.). O concello xa enviou a todos os hostaleiros unha carta co documento de adhesión, que simplemente terán que cubrir e remitir asinado se desexan ser membros deste foro de dinamización para participar nas actividades que se programen.

Como primeira medida, a área de Promoción Económica xa está traballando na organización dun curso práctico de elaboración de tapas durante varias xornadas do mes de xuño, previsiblemente os días 13, 20 e 27, que será impartido polo prestixioso cociñeiro galego Xoán Crujeiras, profesor do IES Fraga do Eume de Hostalería e copropietario do restaurante A Estación (Cambre, A Coruña), que conta cunha Estrela Michelín e un Sol Repsol.

Esta actividade nace co obxectivo de dotar aos responsables dos negocios de restauración e ao seu persoal dos coñecementos gastronómicos necesarios para mellorar tanto a oferta de tapas, como a presentación das mesmas. O prazo de inscrición está aberto ata o vindeiro 6 de xuño.

«Paralelamente estase a traballar na creación dunha páxina web do Club Narón Gastronómico e en perfís nas redes sociais para aglutinar nun mesmo soporte online toda a oferta e actividades do citado Club Gastronómico, así como a información de todos os establecementos adheridos», explicou o concelleiro.

Lea también

Inaugurada en San Xiao de Narón una imagen del Patrón tallada sobre un tronco por Carlos García

En la mañana de este domingo, día 28, el obispo de Mondoñedo-Ferrol Fernando García Cadiñanos, continuó …