O Club Narón Gastronómico conta desde hoxe cunha web propia para promocionarprodutos da zona

O Club Narón Gastronómico, impulsado desde a Concellería de Promoción Económica de Narón, dispón desde hoxe dunha páxina web propia. O edil da área, Pablo Villamar, anunciou a entrada en servizo da web clubgastronomico.naron.gal.

«A través desta páxina o sector hostaleiro da cidade disporá dun completo escaparate que iremos actualizando e no que se ofrecerá información sobre produtos alimenticios cultivados e comercializados na localidade, actividades dirixidas ao sector hostaleiro e outros moitos datos que se completan cun repaso pola actividade do programa municipal “Narón Gastronómico” desde o ano 2013», indicou Villamar. Así mesmo, o edil indicou que se pode consultar na páxina información sobre a trintena de establecementos que forman xa parte do Club Narón Gastronómico e «ofrécese aos hostaleiros interesados en integrarse nesta entidade a posibilidade de facelo, de balde e dun modo moi sinxelo, a través dun formulario que poden descargar na propia web», explicou.

O edil de Promoción Económica recordou que poden formar parte deste clube, ademais de representantes do sector hostaleiro local, os de empresas produtoras e comercializadoras, cooperativas e outras entidades que traballen neste mesmo ámbito. «A través do Club Narón Gastronómico daremos a coñecer tanto o sector hostaleiro como algúns dos produtos gastronómicos propios da nosa localidade noutros concellos», asegurou o edil.

A presentación da páxina do Club Narón Gastronómico coincide co inicio da Ruta Horta de Narón, na que desde hoxe participan un total de dezanove establecementos de hostalería local. A iniciativa ten entre os seus obxectivos promocionar o Pemento do Couto e o Tomate Negro de Santiago, dous dos produtos que estarán entre os ingredientes das tapas que se servirán gratuitamente coas consumicións desde hoxe ata o domingo, día 10, e do 14 ao 17 de xullo nos establecementos adheridos. A clientela que participe nas xornadas degustando as tapas participará no sorteo de cestas con produtos da horta (dezanove, tantas como establecementos inscritos); dunha fin de semana enogastronómica no Ribeiro e de catro vales de compra nos locais de Mercaval (un por importe de 200 euros e tres de 100 euros).

A difusión do programa Horta de Narón impúlsase ademais co reparto de trípticos informativos nos que se ofrece información sobre os locais da zona urbana e rural de Narón (e a súa ubicación) que participan na Ruta gastronómica que se inicia hoxe; As “Gastroexperiencias” que se celebrarán a vindeira semana e a “XVIII Festa Gastronómica do Pemento do Couto”.

Nesta edición participan os establecementos: Mesón Bugatti, Tokiño, Romero I, Romero II, Cervexería O Druída, Cervexería Folsom-La Quinta, Cervexería Australian, Cervexería New Orleans, Cervexería Índalo, Cervexería El Mercado, Parrillada El Mercado, A Parrillada do Couto, Gastrobar Piñeiros, Mesón O Pío, Silver 200 Monjes, Cervexería O Paseo, Hostal Restaurante Carballo, Mesón O Conxuro e Restaurante A Trasanquesa.

Lea también

Inaugurada en San Xiao de Narón una imagen del Patrón tallada sobre un tronco por Carlos García

En la mañana de este domingo, día 28, el obispo de Mondoñedo-Ferrol Fernando García Cadiñanos, continuó …