A Confraría de Pescadores de Ferrol organiza unha xornada adicada á ameixa rubia

O cociñeiro Iván Domínguez (Grupo Nove) será o encargado de realizar diferentes elaboracións baseadas neste produto da ría de Ferrol.

Archivo- Showcooking da Confraria de Pescadores o pasado mes de xullo

O Centro Torrente Ballester acolle este martes 5 de agosto entre as 18.00 e as 21.00 horas unha nova xornada de exaltación dos produtos da ría de Ferrol, neste caso adicada á ameixa rubia. A entrada é gratuita e non se precisa inscrición previa.

O evento dará comenzo ás 18,00 horas cunha degustación de 5 receitas diferentes baseadas neste bivalvo: Ameixas á mariñeira, ameixas en salsa verde, ameixas con cuscús, ameixas con arroz, ameixas con fideos. A continuación, ás 20.00 horas terá lugar o showcooking a cargo de Iván Domínguez (cociñeiro galardonado cun Sol Repsol, e membro do Grupo Nove de Cociña), que realizará 3 receitas baseadas na ameixa rubia da ría de Ferrol.

Esta iniciativa, promovida pola Cofradía de Pescadores de Ferrol, conta co financiamento da Unión Europea a través do GALP Golfo Ártabro Norte.

 

Lea también

El colectivo artístico PATAKA inaugura en Valdoviño la muestra “Atlantic”

El colectivo artístico PATAKA inaugura este jueves en Valdoviño la muestra «Atlántic». El acto, abierto …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *