Os grupos da oposición reclaman solucións para o servizo de comedor e as traballadoras da Cociña Económica de Ferrol

Os tres grupos piden ao goberno do PP «que condicione a subvención ao cumprimento dos acordos».

Os grupos municipais de PSDEG-PSOE, BNG e Ferrol en Común levan ao pleno de fin de mes, que se celebrará o xoves 26, unha moción na que reclaman do goberno do PP «unha maior implicación na solución dos graves problemas que está a atravesar dende hai un tempo a Cociña Económica».

Así, as tres agrupacións da oposición reclaman, en primeiro lugar, «que o executivo local busque, coa xunta directiva desta emblemática institución ferrolá, solucións que pasen en todo momento pola reincorporación das traballadoras e a recuperación das condicións económicas anteriores, garantindo o cumprimento de todos os dereitos laborais e, en segundo lugar, pola recuperación do servizo de cociña, tal e como se viña facendo ata o momento».

Pero, ademais, os tres grupos municipais instan «condicionar a subvención anual, e mesmo unha suba se fose necesaria, ao cumprimento íntegro dos puntos anteriores, adaptando a redacción do obxecto da subvención a ditos acordos«.

Os tres grupos da oposición subliñan que «o Concello de Ferrol non pode ser alleo a este problema, posto que non só se trata dunha das administracións que subvencionan á entidade, senón que ademais esta decisión da directiva da Cociña Económica está a afectar a un colectivo sobre o que a administración municipal ten competencias, e non só iso, senón que atinxe á alimentación, un dos servizos máis básicos e esencial do chamado estado do benestar. A este respecto, lembran que o Concello de Ferrol outorga cada ano unha subvención nominativa de 40.000 euros a unha entidade fondamente arraigada á cidade desde hai máis de 130 anos».

Como argumentan PSdeG-PSOE, BNG e FeC na exposición de motivos da moción, «nos últimos meses, na Cociña Económica estanse a tomar unha serie de decisións que afectan tanto ao servizo que se presta e á súa calidade como á situación laboral das persoas -todas mulleres- que traballan, ou traballaban, na institución». «A raíz dunha inspección, a xunta directiva tomou a decisión de reducir o salario nun 16% ás traballadoras da institución ferrolá -para garantir o descanso semanal de 48 horas, segundo explicou o seu presidente-, ofrecendo se non se aceptaba esta opción o despido con indemnización. Ante esta situación que deixa a estas mulleres nunha situación laboral e económica precaria, tres das empregadas decidiron marchar».

«Pero, ademais, a dirección da Cociña Económica decidiu externalizar o servizo, contratando a unha empresa de catering a totalidade de almorzos e ceas que sirven nas súas instalacións». Este cambio, para estes grupos políticos,«non só supón un custo que non ten sentido polas magníficas instalacións de que dispón a entidade, cunha cociña industrial que pode dar servizo a ducias de persoas, senón que fai decaer substancialmente a calidade das comidas que se sirven». «Non ten sentido ningún que unha entidade que mesmo leva o nome de Cociña no seu nome, pase a convertirse nun comedor social sen máis, sen comida feita na súas cociñas e cun persoal ou, na casa, ou nunhas condicións de precariedade», apuntan.

Lea también

Las oficinas de turismo de Ferrol cambian el horario de atención al público

La concejala de Turismo de Ferrol, Maica García, informó en la mañana de este martes …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *