As persoas interesadas en asistir ao xantar programado con motivo da “XIX Festa Gastronómica do Pemento do Couto” poden aínda adquirir os tíckets no local social da Picota, no Couto ¬- de luns a domingo desde as 18.00 ata as 23.00 e os sábados e domingos tamén polas mañás, de 11.30 a 14.00 horas-, ou na Cooperativa do Val –na sección de crédito no horario habitual de apertura-. A cita será o vindeiro domingo, día 16, a partir das 14.00 horas e o prezo é de 12 euros por un menú a base de churrasco con pementos do Couto, cachelos, pan, auga, viño e café ó tizón. No caso de bo tempo os comensais xantarán na zona da carballeira localizada nas inmediacións do local social, e se o tempo non acompaña instalarase unha carpa na zona.
A celebración comezará xa o sábado día 15, cun Showcooking a cargo de Lucía Freitas (do Grupo Nove Cociñeiros) que se desenvolverá entre as 19.30 e as 20.30 no local social do Couto. Nesa mesma xornada, a partir das 23.00 horas iluminarase de diferentes cores o exterior do mosteiro do Couto e de 23.00 a 00.30 haberá un concerto –con dous pases- de música de cámara no interior do cenobio, a cargo do grupo Son de Ar. Tamén a última hora, sobre as 00.00, terá lugar unha “performance” con música, iluminación e baile a cargo dunhas fadas.
O domingo día 16 a programación comezará a desenvolverse ás 13.00 horas, coa lectura do pregón, a cargo de Carlos Rodríguez Dacal, doutor en Botánica; ás 13.30 será o xuramento das novas Damas e Cabaleiros da Orde do Pemento do Couto, concedéndose este ano o Pemento de Honra a representantes do Grupo Nove Cociñeiros. Tralo xantar popular, entre as 17.00 e as 19.00 haberá unha visita guiada dramatizada ao mosteiro do Couto, co cabaleiro naronés Froila Bermúdez, que interpretará o guía e actor Suso Martínez. Haberá tamén unha visita guiada dende as inmediacións do local social ata o cenobio do Couto e ás 18.00 horas dará comezo a actuación dun grupo musical.
O Concello de Narón organiza este evento en colaboración coa AVV do Couto, a Cooperativa do Val, e a Orde de Damas e Cabaleiros do Pemento do Couto. A través do Club Narón Gastronómico tamén se organizou unha cita, o vindeiro venres día 14, para promocionar o pemento do Couto a través dunha comida, este ano no Restaurante Bido (A Coruña) á que asistirán representantes da Orde de Damas e Cabaleiros do Pemento do Couto.