«Do mar ao prato», unha ruta para disfrutar da historia de Ferrol

Puerto de Ferrol – Concello de Ferrol

A ruta gastronómica ‘Do mar ao prato’ é un evento ideal para coñecer en profundidade os diferentes encantos de Ferrol. Unha cidade caracterizada pola beleza das súas praias, paisaxes e monumentos, e non se pode pasar por alto a variedade da súa gastronomía, onde destacan os produtos do mar. A actividade inclúe visita á lonxa, visita á Pescadería e Mercado, paseo por Ferrol e degustación gastronómica no Restaurante Casalexo. O propio establecemento e Secret Galicia son os organizadores desta cita, que pode disfrutarse todos os xoves, desde ás 11.00 horas e ata o 14 de setembro, por 10 euros por persona.

Ferrol é un destino turístico con moito encanto polas súas praias e paisaxes, o seu patrimonio único da época da Ilustración (Ferrol da Ilustración) e museos ligados ao mar, pero tamén coa variedade da súa oferta culinaria. O porto da cidade acolle todos os xoves, a partir das 11.00 horas e ata o 14 de setembro, a ruta gastronómica ‘Do mar ao prato’, organizada por Secret Galicia e Restaurante Casalexo.

A ruta inclúe visita guiada á lonxa, visita á Pescadería, edificio que hai que coñecer tanto pola súa preciosa fachada modernista como pola calidade e variedade dos pescados e mariscos que se ofrecen no seu interior, paseo polo Ferrol máis mariñeiro e polo Barrio da Magdalena, declarado Conxunto Histórico-Artístico e degustación gastronómica no restaurante Casalexo.

Os auténticos protagonistas da gastronomía en Galicia, especialmente en Ferrol, son os produtos do mar. A diversidade de especies de marisco e de pescado que existen nas súas rías é moi amplia, onde conviene destacar a sardiña, a robaliza, o linguado, o mero, a merluza ou o rodaballo.

Outros dos seus pratos estrela son as ameixas babosas ­–que teñen un alto valor culinario e empreganse en diferentes guisos ferroláns–, o mexillón galego –un dos máis típicos, xa que Galicia é o segundo productor a nivel internacional deste clásico alimento–, e o pulpo –que se pode disfrutar en calquera época do ano–. O ‘pulpo a feira’ é o que conta cun maior recoñecemento, sendo protagonista algunhas das festas e ls feiras máis populares e representativas da comunidade autónoma.

A visita gastronómica ‘Do mar ao prato’ ten unha duración de dúas horas e media, e o seu prezo é de 10 euros por persona. As inscripcións poden ser xestionadas a través do teléfono móbil 661 275 545, do enderezo electrónico secretgalicia@gmail.com, dos perfiles en redes sociais de Secret Galicia ou nas oficinas de Turismo de Ferrol. Nesta actividade colaboran a Cofradía de Pescadores de Ferrol e a Sociedade Mixta de Turismo de Ferrol.

Ademais da ruta descrita, todos os días del verán -ata o 10 de setembro- existe a opción de realizar minicruceros dunha hora de duración pola ría de Ferrol e ao típico poblo pesqueiro de Mugardos, coa empresa Fernández Cabanas. En ambos casos a saída é desde o porto de Curuxeiras, en Ferrol, e os tickets son adquiridos no propio barco (o prezo é de sete euros para os paseos pola ría e cinco euros a Mugardos, sendo gratis para os menores de cinco anos). As saídas pola ría son ás 11.00, 12.00, 16.00, 17.00, 18.00 e 19.00 horas e a Mugardos cada hora a partir das 11.00 e ata ás 20.00 horas, excepto ás 15.00 horas, único tramo sen servicio.

Lea también

Sabores de outono, cita gastronómica con premio en el barrio ferrolano de Ultramar

  Este fin de semana tendrá lugar en el barrio de Ultramar la primera edición …

Un comentario

  1. Opcion de español