Os días 10 e 11 nova edición do Xuviño Gastronómico no paseo de Xuvia, en Narón

A concelleira de Festas, Feiras e Mercados, Mar Gómez, presentou  o Xuviño Gastronómico, acompañada polo sumiller Luis Paadín, que participará co seu fillo Alejandro nunha das actividades máis destacadas desta edición, o “Túnel do viño”. A cita será os días 10 e 11 de xuño no paseo marítimo de Xuvia, e na mesma estarán presentes medio centenar das adegas máis representativas do país, que traerán caldos de diversas Denominacións de Orixe (Ribeiro, Rioja, Ribera del Duero, Ribeira Sacra, Alvariño, etc.), tal e como explicou Mar Gómez.

A edil recordou que trata da segunda edición que organiza o Concello –anteriormente coorganizábase con Neda-, e animou aos veciños e veciñas de Narón e comarca a acudir a este evento, “co que un ano máis queremos destacar o traballo do sector vinícola e tamén dar a coñecer os mellores caldos do noso país”.

Actos do Xuviño

O sábado día 10 ás 11.00 da mañá inaugurarase a convocatoria, na que os asistentes poderán degustar as diversas variedades de viño adquirindo os tickets que se venderán na zona, a un prezo de dous euros –non se inclúe a copa-.

Entre as 14.00 e as 15.00 horas o grupo “Sin tron ni son” encargarse de amenizar a xornada.

Xa pola tarde, ás 17.00 horas dará comezo a actividade “Túnel do viño”, na que o sumiller Alejandro Paadín participará nunha Cata de viño –é preciso abonar cinco euros para as poder asistir á actividade-, nunha mostra con máis dun centenar de recoñecidos caldos e augardentes de Galicia. “Trátase de acercar o viño ao maior número de persoas posible, e este é un formato moi cómodo que non precisa de adegueiros e no que a xente vai probando uns caldos de marcas xa consagradas, testados previamente por catadores dos Consellos Reguladores”, explicou Paadín. A idea é, destacou, “dar a coñecer varios viños pero a través dun consumo civilizado e responsable”. «Cada un deles servirase nunha champaneira individual transparente e ao lado terá, na mesa, unha folla con información e datos comerciais da adega que o comercializa”, indicou o sumiller.

Entre as 19.00 e as 20.00 horas desenvolveranse as sesións de “Showcooking” (“Cociña en vivo), a cargo de Miguel Cano e José Sola, ambos cociñeiros do Grupo Raza Nostra, unha das empresas máis coñecidas do país na venda de carne de razas autóctonas e cun céntrico restaurante en Madrid. Para degustar os platos destas sesións é preciso ter a invitación –que repartirán os adegueiros-, xa que o cupo é de cen persoas como máximo, se ben poderán ver o traballo que alí se realice todos os que o desexen a través dunha pantalla. A partir das 21.00 horas actúa o grupo Blackjack.

O domingo continuará o Xuviño Gastronómico a partir das 11.00, coa apertura dos postos dos adegueiros. Ás 12.00 haberá un “Taller de cata” con Alejandro Paadín –previa inscrición de cinco euros- e de 14.00 a 15.00 horas música con Blackjack. O programa da tarde do domingo será igual ao do sábado, co “Túnel do viño” a partir das 17.00 –para o que é preciso inscribirse se se quere participar na Cata de viños- e “Cociña en vivo” con degustacións de 19.00 a 20.00 horas.

Este ano haberá, explicou a edil naronesa, cinco food trucks, que venderán comida e doces: Toloache –con comida mexicana-, La Carnioneta –con diferentes variedades de carne-; El Chef Nómada –que ofrece “comida rápida “gourmet-; La Pulponeta –con pulpeiros- e Crema de Cielo –de doces-.
Asimismo, habilitarase unha zona de ocio infantil para os nenos e nenas no paseo marítimo de Xuvia.

Finalmente a concelleira agradeceu a participación dos adegueiros, sumillers, chefs e tamén das empresas Cofrinox, que instalará as cociñas para o Showcooking e de Carnicería Bruno, que doará a carne coa que se cociñarán os diferentes platos da actividade “Cociña en vivo”.

Lea también

Axenda en Narón do 22 ao 23 de novembro

Venres 22 de novembro de 2024 Actividade: Obradoiro de defensa persoal para as mulleres Hora: …