A Taberna Bon Pé gaña o certame “Tapas de Outono” de Cedeira

O certame, no que tamén foron premiados O Mesón e O Amanexo, levou numeroso público aos establecementos participantes na pasada fin de semana.

Mar e montaña de porco celta, centolla e bolet
BonPé

A Taberna Bon Pé resultou este ano a gañadora do certame “Tapas de Outono” que organizou o Concello de Cedeira para darlle pulo á hostalería e a gastronomía local. O Mesón acadou o segundo premio e Gastrobar O Amanexo recolleu o terceiro, nunha edición do concurso que espertou grande interese.

Segundo confirmou a concelleira de Emprego e Promoción Económica, Manuela López, houbo moita xente visitando e degustando os petiscos dos dez locales participantes entre o venres e o domingo pasado, cando se desenvolveu a iniciativa, e algún dos establecementos chegou a vender preto de mil unidades.

Albóndiga en salsa de carrileira, crema de piquillo e bola á sartén
O Mesón

A Taberna Bon Pé participaba por primeira vez no certame, despois da súa apertura o verán pasado. É un establecemento rexentado por Yolanda Cuesta e Diego Iglesias, que tamén está ao frente dunha comercializadora de marisco. Gañou o concurso co petisco “Mar e montaña de porco celta, centolla e boletus”. O Mesón quedou en segundo lugar coa tapa “Albóndiga en salsa de carrileira, crema de piquillo e bola á sartén” e O Amanexo foi terceiro coa “Carrilleira de frisona style”.

Como sucedeu en anteriores edicións, o “Tapas de Outono” tivo tamén premio para o público. Así, entre as persoas que votaron -emitíronse un total de 360 papeletas- sorteouse unha cea para dúas persoas no local gañador.

Carrilleira de frisona style
O Amanexo

Lea también

‘Vaca Films’ finaliza la grabación del largometraje ‘Dímelo bajito’, rodado en Galicia

El director de la Axencia Galega das Industrias Culturais visitó el equipo de la película …

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *