A Confraría de Pescadores de Ferrol organiza a Xornada de Exaltación da Albacora

A xornada se desenvolverá en horario de tarde, entre as 18.00 e as 21.00 horas.

A Confraría de Pescadores de Ferrol, en colaboración co Grupo de Acción Local Pesqueiro (GALP) Golfo Ártabro Norte, organiza este venres 4 de outubro na Sala Curuxeiras (Porto de Ferrol) unha Xornada de Exaltación da Albacora, un peixe que se captura nas augas da ría ferrolá.

A xornada se desenvolverá en horario de tarde, entre as 18.00 e as 21.00 horas, seguindo este programa:

-De 18.00 a 19.30 horas degustación de receitas elaboradas con Albacora da Ría de Ferrol. A entrada é libre ata completar o aforo, de 200 personas. Os asistentes poderán disfrutar de 5 elaboracións diferentes:

*Salpicón de albacora.
*Tartar de albacora e mango.
*Marmitako de albacora.
*Raxo de albacora encebollada.
*Tataki de albacora e mirín.

-De 19:30 a 21:00 horas haberá un showcooking adicado á Albacora da Ría de Ferrol, a cargo do chef Yayo Daporta (Grupo Nove), quen elaborará varias receitas tomando como materia prima este produto. O reconocido cociñeiro conta con unha Estrela Michelín e dous Soles Repsol no restaurante que leva o seu nome, en Cambados.

Durante toda a xornada, poderán contemplarse tamén os cadros da pintora ferrolá Sol Lamas González, especialista en paisaxes marinos e natureza.

Lea también

Se retiran 16 toneladas de residuos marinos de la ría de Ferrol

Los pescadores depositan los residuos que encuentran durante las labores de la pesca en un …