Turismo da Deputación despide Expovacaciones cun gran éxito e asistencia

A área de turismo da Deputación da Coruña, liderada polo vicepresidente e deputado Xosé Regueira, despediuse de Expovacaciones: unha feira que se celebrou en Bilbao onde a entidade provincial promocionou a súa campaña turística e gastronómica “A provincia que sabe”, cunha programación formada por showcookings, degustacións e presentacións que encheron o stand durante os 3 días de feira.

Coa participación en citas como Expovacaciones, apunta Regueira, “queremos vender territorio, convencer aos visitantes a través do sabor e identificar produto e restauración coa nosa provincia”. Neste caso, “optamos por unha programación moi variada, con produtos de moita calidade como o marisco de Barallobre, para invitar ao público a que veñan probalos á nosa terra”.

Degustando Ferrolterra

Ferrol e a Costa Ártabra protagonizaron boa parte das actividades, da man de Mariscos de Barallobre e o restaurante Muelle 43, que ofreceron degustacións de navallas, vieiras e zamburiñas, e tamén de pratos tradicionais como o polbo á mugardesa ou a caldeirada de merluza de Cedeira. “Nesta ocasión apostamos por este territorio tan diverso e único, e contamos con produtos que son difíciles de atopar no noso stand, como o marisco, tan identificativos desta zona da provincia”, sinalou o vicepresidente.

Diversidade de saberes e sabores

Estas actividades complementáronse con outras, todas repletas de público, como os almorzos artesáns con Oleolatte de Café Aruba, da Coruña, pan de Carballo e queixo mouro de Campo Capela, da Capela, ou a presentación do queixo Galmesán, premio Super Ouro nos World Cheese Awards 2023. Outro dos produtores que protagonizou grandes colas foi Bonilla a la Vista, que repartiu as súas patacas recoñecidas internacionalmente.

“A gastronomía é un moi bo elemento para facer promoción do territorio”, engadía Regueira. “O excelente pan de Carballo; o queixo parmesano que se fai en Arzúa, Galmesán; o extraordinario café de Café Aruba que probamos doutros xeitos e que son boa mostra da innovación do noso sector agroalimentario… Estar aquí é unha marabilla para os sentidos, e podemos ver como a xente está desexosa de coñecer os sabores do noso territorio”.

Mariscos de Barallobre; Muelle 43 de Mugardos; Café Aruba; Queixo Galmesán e Bonilla a la Vista foron os produtores e restaurantes que acompañaron, nesta ocasión, á area de turismo da Deputación a esta feira, levando a Bilbao a cultura, identidade e tradición da provincia da Coruña, “que é unha marca turística en sí mesma”

Lea también

Palo Santo do Camiño, uno de los mejores quesos mundo por los “World Cheese Award

Palo Santo, con su queso curado “Palo Santo do Camiño” de 12 meses, ha sido …