O Concello de Narón premiou os gañadores Concurso de Tapas de Entroido 2017

Entrega dos premios aos gañadores – Concello de Narón

O Concello de Narón acolleu hoxe o acto de entrega dos premios do “V Concurso de Tapas de Entroido” organizado pola Concellería de Promoción Económica e o Club Narón Gastronómico. O alcalde de Narón, José Manuel Blanco presidiu o acto, acompañado polo edil da área, Pablo Villamar e representantes dos seis locais de hostalería premiados nesta edición do certame, que se desenvolveu do 23 de febreiro ao 1 de marzo na cidade. O restaurante A Trasanquesa, o mesón O Muíño, O Pío, Silver 200 Monjes, Casa Sindo e Hostal Restaurante Carballo son os gañadores do Concurso de Tapas de Entroido deste ano. O alcalde e o edil de Promoción Económica felicitaron aos representantes dos establecementos gañadores, agradecéronlles a súa participación e animáronos a continuar colaborando neste tipo de iniciativas.

O Restaurante A Trasanquesa fíxose co premio da votación popular na modalidade de Tapa de Entroido coa proposta: “Saquiños do Entroido” e o Mesón O Muíño co concedido tamén pola clientela na modalidade de Tapa de libre Creación, coa elaboración “Crocante de porco esmiuzado, polenta e salsa de Tamarindo”. Cada un destes premios ten unha dotación económica de 250 euros, ademais dun diploma. Nos establecementos participantes recolléronse un total de 11.394 papeletas, coas que a clientela valorou as citadas modalidades de tapas que optaban ao premio da votación popular.

No que respecta aos premios concedidos polo xurado, os gañadores na modalidade Tapa de Entroido foron o Mesón O Pío, que levou o primeiro premio co seu: “Rolo de grelos recheo de cocido montés adubiado con ceboleiro de Soutelo”, e o Silver 200 Monjes, cun segundo premio coa: “Follada de lacón con grelos”. A dotación destes galardóns é de 400 e 250 euros, respectivamente. Na modalidade de Tapa de Libre Creación, os gañadores foron Casa Sindo, que obtivo o primeiro premio con “Steak tartar de solombo de atún” (cuxos responsables non puideron acudir hoxe ao acto de entrega), e o Hostal Restaurante Carballo, co segundo posto, con “Porquiño ao abrigo”, cunha dotación de 400 e 250 euros, respectivamente e tamén coa entrega dos pertinentes diplomas. O xurado estivo composto por Pablo Villamar, concelleiro de Promoción Económica; José Luis Suárez e Eliseo Faraldo, ambos membros da Asociación Gastronómica Os Cazoleiros.

No certame participaron un total de vinte e dous establecementos de hostalería de Narón, tanto da zona urbana como rural, que presentaron en conxunto trinta e dúas elaboracións gastronómicas nas modalidades de Tapa de Entroido e de Libre Creación, doces e salgadas, que se puideron degustar e valorar coas papeletas que se distribuíron e recolleron nos propios locais de hostalería.

Así mesmo, trala entrega dos premios económicos procedeuse a sortear no Concello un total de cinco ceas para dúas persoas entre o público que emitiu os seus votos sobre as elaboracións presentadas a un apartado do certame (o valorado en votación popular). Como mans inocentes para retirar as 11.394 papeletas actuaron o alcalde, José Manuel Blanco, a primeira tenente de alcalde, Marián Ferreiro, e o edil de Promoción Económica, Pablo Villamar, xunto cos outros dous representantes do xurado, José Luis Suárez e Eliseo Faraldo. Os gañadores foron: Martín Serantes; María Angélica de Juan, Roberto Álvarez, Belén Ferreiro e Manuel Fiestras. Todos eles recibiron esta mesma mañá unha chamada da organización do evento para comunicarlles que resultaran premiados nesta edición do certame.

Lea también

Piden 24 años de prisión por abuso y agresión sexual a la hija de su pareja, en Narón

La Fiscalía solicita penas que suman 24 años de prisión para un hombre acusado de …