A Xunta destina este ano un total de 14,3 millóns de euros para apoiar a transformación e comercialización de produtos agroalimentarios. «Con estas achegas, o Goberno galego amosa a súa decidida aposta por impulsar a eficiencia das explotacións agrogandeiras e a valorización dos nosos produtos», destacou a conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, esta mañá en Lalín, durante a súa visita ás novas instalacións do Laboratorio Agroalimentario de Mouriscade.
A titular de Medio Rural dixo que «eficiencia e valorización son, precisamente, os piares sobre os que se debe asentar a mellora da competitividade da nosa produción e industria agroalimentaria». En relación con esta última, a conselleira lembrou que esta actividade económica factura en Galicia 4.721 millóns de euros anuais e dá emprego a preto de 20.000 persoas, o que supón o 16,4% da facturación total e o 15% do emprego total da industria galega.
«Para sustentar este sector –engadiu Ángeles Vázquez–, resulta fundamental o labor de investigación, divulgación e realización de análises que leva a cabo este laboratorio de Mouriscade, un centro que cualificou como exemplo de colaboración económica e institutcional entre as administracións local, autonómica e estatal». Neste sentido, destacou a achega de máis de 2,1 millóns de euros por parte do Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente, a Deputación de Pontevedra e a Xunta de Galicia, para financiar as novas instalacións de Mouriscade.
Tamén neste contexto, a conselleira sinalou que «a biotecnoloxía aplicada á produción de alimentos e á industria agroalimentaria está a producir uns resultados asombrosos, ata o punto de que nunca o consumidor contou cunha oferta alimentaria máis ampla, segura e de calidade que hoxe». E lembrou que precisamente un dos obxectivos deste laboratorio «é a optimización da alimentación animal desde a dobre vertente económica e da seguridade alimentaria».