A Confraría de Pescadores de Ferrol, xunto co Grupo de Acción Local Pesqueiro (GALP) Golfo Ártabro Norte, levará a cabo este venres 11 de outubro unha degustación e showcooking sobre o Carneiro da Ría, na Sala de Armas do Arsenal Militar de 11.30 a 14.30 horas, con entrada libre ata completar o aforo de 200 personas, acceso pola porta da Residencia Militar ‘La Balandra’.
Trátase do último obradoiro de produtos da ría neste ano 2024, os outros tres se adicaron á ameixa Babosa, choco e albacora respectivamente. Nesta ocasión os visitantes poderán degustar ata 5 receitas diferentes elaboradas tomando como base este producto:
* Vichyssoise de Carneiro
* Carneiro á Mariñeira
* Carneiro en Salsa Verde
* Arroz Meloso de Carneiro
* Carneiro con Pesto
As degustacións se realizarán de 11.30 a 12.30 horas, e de 13.30 a 14.30 horas. Entre medias, ás 12.30 horas o cociñeiro Javier Rodríguez ‘Taky’ (Grupo Nove) levará a cabo un showcooking no que realizará diferentes elaboracións do Carneiro (crudo, marinado, escabechado e cociñado) para ofrecer as posibilidades reais do produto.