Turismo da Deputación asiste á Xornada Técnica de Destinos Enogastronómicos

A área de turismo da Deputación da Coruña acudiu o luns 3 e este martes 4 á Xornada Técnica de Destinos Enogastronómicos en Cullera (Valencia), organizada por Saborea España.

O vicepresidente e deputado de turismo, Xosé Regueira, foi un dos asistentes ao encontro, do que destacou a oportunidade de aprendizaxe e intercambio de experiencias con outros destinos.

A delegación da entidade provincial en Cullera coincidiu durante a xornada, ademais, con responsables dos Fogóns do Anllóns, un dos plans enogastronómicos da Deputación. O outro é o  Vía Verde Compostela – Tambre – Lengüelle, ambos financiados polo Plan de Recuperación, Transformación e Resiliencia do Goberno de España, financiado pola Unión Europea- Next Generation EU.

O Plan de Sostibilidade Turística en Destino (PSTD) Os fogóns de Anllóns pon en valor  A riqueza natural, histórica e gastronómica do territorio do río Anllóns. O obxectivo é posicionar aos concellos do Anllóns como destinos de referencia de turismo de natureza e gastronómico.

Pola súa parte, o PSTD Vía Verde Compostela – Tambre – Lengüelle recupera un dos itinerarios da rede das Vías Verdes española para a súa posta en funcionamento como ruta de transporte non motorizado, reutilizando un antigo trazado ferroviario existente entre Santiago e A Coruña. O obxectivo é a dinamización do territorio rural polo que discorre a través da posta en valor dos recursos naturais, patrimoniais e gastronómicos dos concellos integrados.

Lea también

Palo Santo do Camiño, uno de los mejores quesos mundo por los “World Cheese Award

Palo Santo, con su queso curado “Palo Santo do Camiño” de 12 meses, ha sido …