O Esteo despídese con derrota da súa afección

Foto de familia do O Esteo tras o derradeiro partido na casa | Xosé Ferreiro

(Xosé Ferreiro) O Esteo despediu a tempada no que aos partidos da casa se refire cunha derrota 2-3 ante o Unión Arroyo de Valladolid.

A primeira parte remataba con empate a 0-0 aínda que os visitantes reclamaron dous goles, un moi xustiño co balón sobre a liña e outro que entrou tras falta previa a Javichu.

Pero nada máis comezar a segunda metade anotaba Leal, O Esteo recurtaba distancias nunha xogada entre Rubi e Jhony, pero pouco despois voltaba a anotar Leal pola escadra.

Puido cambiar o encontro cando o colexiado expulsou ao gardamallas visitante por tocar o balón coas mans fora da área, xogando cun máis os locais durante dous minutos, pero colmo de males, nunha contra Ofa recuperou o balón, regateou a Javichu, e marcou a porta baleira.

Nos últimos minutos tentouno O Esteo co porteiro-xogador e tras unha maxistral xogada de Jhony, Bruno recurtaba distancias, pero no tramo final Héctor viuse obrigado a cortar unha contra, sendo expulsado a falta de 30 segundos esgotandose as posibilidades, e iso que Rubi casi puido empatar no derradeiro segundo.

Os locais rematan na casa unha boa tempada. Á espera da visita o campeón Guardo son sextos con 36 puntos.

Retirouse hoxe Javichu, porteirazo que foi do O Esteo entre as tempadas 2009-11 e 2014-21.

O Esteo: Javichu, Troncho, Héctor, Alberto, Bruno – Rubi, Jacobo, Cokito, Jhony, Aitor.

Unión Arroyo: Dani, Jaime, Leal, Balle, Cristóbal – Virgi, Caballero, Diego, Cardaba, Ofa, Jairo.

Goles: 0-1, Leal (21´), 1-1, Jhony (26´), 1-2, Leal (29´), 1-3, Ofa (30´), 2-3, Bruno (38´).

Incidencias: Amarelas a Javichu, Troncho, Héctor, Jacobo, Jhony, Balle. Expulsados con vermello directo Dani (29´) e Héctor (39´). Uns 60 espectadores.

El Triatlón Ferrol contará con tres equipos en el campeonato gallego de triatlón contrarreloj

El Triatlón Ferrol presentará este domingo en Vilagarcía tres equipos masculinos al campeonato gallego de …